Notícies

Retrats professionals de 12 gossos abandonats, protagonistes del Calendari Solidari de GosSOS 2024

25/10/2023

Els objectius del calendari són fomentar l'adopció i recaptar recursos per atendre els gossos abandonats

GosSOS ha presentat avui el seu Calendari Solidari 2024. Sota el títol "12 gossos, 12 mirades" els protagonistes són dotze dels animals que resideixen a la Gossera oficial retratats per diversos fotògrafs professionals del país. El resultat és un calendari amb magnífiques imatges dels peluts cedides de forma desinteressada pels fotògrafs que han intervingut en el projecte. 

La presentació s'ha realitzat al centre d'Andorra la Vella amb una fotografia de família que ha aplegat alguns dels fotògrafs participants en el calendari, membres de la junta de GosSOS i treballadors de la Gossera, així com representants del Departament d'Agricultura de Govern; tots ells amb un exemplar del calendari que es posarà a la venda a l'estand que GosSOS tindrà a la Fira d'Andorra. 

La presidenta de GosSOS, Audrey Montel, ha volgut agrair la participació desinteressada dels fotògrafs "que han contribuït a fer un calendari excepcional" i alhora ha manifestat que l'edició d'aquest calendari té dos objectius clars: per una banda, "donar visibilitat als gossos en adopció que hi ha al refugi d'animals amb l'esperança que siguin adoptats ben aviat". Per altra banda, "aquest calendari també vol recaptar recursos per atendre les necessitats dels gossos més fràgils del país", ha explicat Montel. Cal recordar que el preu del calendari solidari és de 10€ i que els beneficis es destinaran íntegrament a programes de suport a gossos fràgils i/o abandonats d'Andorra. 

Tots els animals que apareixen al calendari són residents a la Gossera oficial el Principat d'Andorra i, per tant, gossos en adopció. Les fotos han estat fetes durant el mes d'agost i a principis de setembre i, per tant, algun d'ells ja ha trobat una nova família. Es dona la circumstància que el protagonista del mes de setembre, el Pirata, finalment ha estat adoptat pel fotògraf que el va retratar. Des de GosSOS es recorda que tothom que tingui interès en adoptar un gos de la Gossera pot consultar els gossos residents a https://www.gos-sos.org/adopta-un-gos o bé dirigint-se directament al refugi de dilluns a diumenge entre les 10h i les 14h. 

Els fotògrafs

Els fotògrafs participants al Calendari Solidari de GosSOS 2024 són: Maricel Blanch, Òscar Julià, Natalia Montané, Jesson Morillon, César de Pablos, Celine Pech, Emilio Prenas, Jordi Pujol, Jaume Riba, Èric Rossell i Gustavo Subilibia. Tot ells són professionals en actiu al nostre país i, amb aquesta contribució solidària, demostren també una alta sensibilitat animalista i solidària. 


Els punts de venda

El llançament del calendari serà per la Fira d'Andorra la Vella, on GosSOS hi tindrà un estand. A partir de la setmana vinent el calendari també es podrà adquirir en els següents punts de venda*:


- Seu de GosSOS: Coworking Hive Five

- Gossera oficial del Principat d'Andorra

- Botiga Stay

- Hospital Món Veterinari

- Vitalsport (Serradells)

- Hospital veterinari el Griu

- Farmàcia Creu Verda de Sant Julià

- Perruqueria Stop Model

- Roca Ribes

- Botiga i perruqueria Art Mascota 

- Cafeteria Hospital Nostra Senyora de Meritxell

- Botiga Aqua Fauna

- Centre de Formació Professional d'Andorra a Aixovall

* llista de punts de venda ampliable