Notícies

Què fer amb l'animal de companyia si tinc el COVID-19?

04/06/2020

Atenció amb els gossos que surten al carrer. És important netejar-los les potes abans d'entrar a casa. Les persones que tenen animals no han de patir si emmalalteixen. Un equip de voluntaris se'n farà càrrec.

Han de sortir per fer les seves necessitats al carrer, és una qüestió d’higiene. Aquests dies es recomana respectar la distància entre persones, no és el cas dels gossos, que no transmeten el virus, però tenen contacte amb el terra. Bomosa recomana no passejar per zones molt concorregudes i rentar les potes del gos amb aigua o sabó un cop entrin a casa.

D’altra banda també recomana trucar al 188 en cas de trobar-se en quarantena. Un grup de voluntaris es farà càrrec de la mascota. El voluntari ha d’anar degudament protegit, portarà una corretja en cas d’haver de passejar un gos i recomanarà deixar-lo estacat a la porta de casa en el moment de la recollida.

En el cas que la persona sigui hospitalitzada es poden donar diferents casos. Els gats es cuiden a domicili. Si és un gos dependrà del gos i el seu caràcter. Es pot treure a passejar, acollir-lo temporalment o traslladar-lo a la gossera on un equip els passeja entre les 10 del matí i les 2 de la tarda. Ara mateix la canera té 22 places lliures de les quaranta de què disposa.