Notícies

Presentat el projecte d’ampliació i millora de la Gossera

06/04/2023

Com entitat gestora de l’equipament valorem molt positivament aquesta aposta que revertirà, principalment, en el benestar dels animals abandonats

Aquest dijous s’ha presentat en roda de premsa el projecte de reforma i ampliació de la Gossera Oficial del Principat d’Andorra. En l’acte, on hi han pres part la Ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat en funcions, Sílvia Calvó, juntament amb el seu equip, així com diversos membres de la nostra entitat. En la presentació s’ha explicat que el projecte contempla l’ampliació de l’actual gossera amb una nova nau i la creació de nous cubicles per acollir fins a 60 gossos, entre el nous cubículs i els existents. A més, també es cotempla la creació d’un nou espai d’esbarjo per als peluts amb l’enderroc del nucli central de cubículs actuals. Unes instal·lacions modernes i molt més còmodes per als gossos, els treballadors de la gossera i els voluntaris i visitants en general.

Per part de GosSOS, Audrey Montel, ha agraït que el Govern “hagi estat sensible a la demanda que fèiem des de la nostra entitat per una millora integral de l’equipament i també que s’hagi tingut en compte l’opinió de GosSOS i dels seus treballadors en el procès de definició de necessitats i redacció del projecte de millora del refugi”. “Creiem que aquest projecte representa una millora important del benestar dels animals que viuen a la gossera i també de les condicions de les persones que hi treballen tenint cura dels peluts”, ha afirmat Montel. Des de GosSOS s’ha recordat que el compromís parteix de la visita que tant la Ministra com el Cap de Govern van fer a l’equipament l’octubre del 2021. 

Durant la presentació també s’han explicat quins són els passos a seguir a partir d’ara i quin és calendari d’obres aproximat. Calvó ha explicat que hi ha una partida resevada en el pressupost de Govern d’aquest any de 450.000€. Això permetrà que el projecte es liciti abans de l’estiu i que, si tot va bé, tinguem la nova gossera a finals d’aquest any o principis del vinent. Des de GosSOS continuarem amatents perquè els terminis es compleixin i poder disposar del nou equipament per als gossos com més aviat millor. 

Enllaç amb més informació del projecte