Notícies

Neix l’associació GosSOS per donar resposta a la sensibilització animalista d’Andorra

27/07/2020

BOMOSA ha impulsat el naixement de GosSOS que té com a missió la cura dels gossos abandonats, maltractats o que tenen necessitats especials

BOMOSA ha impulsat el naixement de l’associació GosSOS, una organització sense ànim de lucre, que té com a missió la cura dels gossos abandonats, maltractats o que tenen necessitats especials, per tal que puguin viure dignament, ja sigui amb suport veterinari i/o casa d’acollida, sent l’adopció responsable de gossos la seva principal raó de ser. A més de la defensa, el respecte i la protecció dels animals, aquesta entitat, que realitzarà un acte de presentació després de l’estiu, cerca també la protecció del medi ambient.

Històricament, a Andorra s’han forjat moviments molt potents de protecció i cura dels animals, especialment, gats i gossos. Durant els darrers anys, un paper molt destacat –pel que fa sobretot a la defensa dels cans– ha estat assumit per BOMOSA, des del seu fundador, fins a una extensa xarxa de col·laboradors i voluntaris que sempre ha respost de forma excel·lent. Com ha explicat el fundador de BOMOSA, Turi Mora, “ara és necessari fer un pas endavant i obrir la protecció i la cura dels gossos del país a totes les persones del Principat que estimem els animals, per tal de poder avançar amb nous programes”.

Projectes de tot tipus i conscienciació per a tots

Vuit són, de moment, els projectes que GosSOS portarà a terme. El principal de tots és la gestió de l’abandonament del gos, ja sigui definitiu o temporal; en aquest cas, per tal de subministrar alimentació animal a famílies que tinguin dificultats socials i no puguin disposar d’alimentació bàsica per a les seves mascotes. També treballen en l’adopció responsable dels gossos, perquè puguin viure una segona oportunitat i trobar una altra llar on oblidar els moments difícils i traumàtics de l’abandonament. Per altra banda, compten amb un programa d’ajuts veterinaris i col·laboren en l’apadrinament, perquè les persones que acullen un gos puguin afavorir el seu benestar i conèixer la seva evolució, ja sigui a la gossera o a una casa d’acollida. De fet, l’Associació també cerca persones que vulguin tenir un gos de manera temporal al seu habitatge, mentre l’animal es recupera, sobretot, perquè pateix algun problema de salut.

Una altra activitat important de la nova associació és la relacionada amb la formació. Per una banda, s’organitzaran Jornades d’adopcions diverses vegades a l’any, per tal de donar visibilitat als gossos que estan en acollida i als que resideixen a la gossera, amb l’objectiu de trobar-los una bona llar d’adopció. Per una altra, es faran cursos i conferències a alumnes d’entre vuit i catorze anys, de diferents escoles d’Andorra, amb l’objectiu de conscienciar-los, sobre la tinença responsable de mascotes i la protecció del medi ambient. Complementàriament, i en estreta col·laboració amb les administracions públiques del país i totes les associacions de defensa i protecció d’animals de companyia, es faran arribar les campanyes de tinença responsable a la societat en general. I, finalment, GosSOS posarà a l’abast del Principat, campanyes de recapte d’aliments, tant entre particulars com entre empreses.

Una associació on tothom pot ajudar

Els ciutadans andorrans poden col·laborar de diferents maneres. Primer, com a soci, una figura cabdal per assegurar que GosSOS pugui ser una entitat de referència en la cura i el benestar dels animals d’Andorra per a qui desitgi contribuir a partir de cinc (5) euros al mes. A més, es pot col·laborar amb un donatiu, de manera més puntual.

L’associació GosSOS també està oberta a empreses que volen posar en valor la seva Responsabilitat Social Corporativa empresarial, com a patrocinadors en aquest projecte de defensa i solidaritat dels animals, mitjançant programes de mecenatge.

Per últim, es pot ser voluntari i donar temps per col·laborar en la protectora d’animals: des de passejar els gossos, fins ajudar en l’organització d’esdeveniments i en les tasques administratives de la gossera. I, fins i tot, l’entitat cerca ‘cibervoluntaris o ‘Guau influencers’: persones amb molts amics i/o seguidors a les xarxes socials que ajudin donant visibilitat a les campanyes de conscienciació de GosSOS, amb el #Somgossos.

La Junta Directiva de GosSOS està formada per diferents professionals de la societat andorrana que han decidit fer un pas endavant per contribuir amb més compromís a la cura i la defensa dels animals, especialment, dels gossos vulnerables del nostre país. El president de GosSOS, Guillermo Cervera, ha explicat que “la nostra entitat vol ser el punt de referència de la protecció dels gossos al Principat d’Andorra. Per això convidem a tothom que estima aquests animals a que formi part d’aquest projecte i s’associï”.

Junta Directiva de GosSOS

Presidència d’honor:Turi Mora, fundador d’Univers BOMOSA
Presidència:     Guillermo Cervera, conservador general de la col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza
Vicepresidència:Manel Garcia, CEO de BOMOSA
Secretaria:Coral Bonnín, cap de projecte de protecció animal de BOMOSA
Tresoreria:Jordi Farré, director financer de BOMOSA
Vocalies:Laura Rodríguez, batlle
 Pol Espargaró, pilot de MotoGP
 Jordi Giné, veterinari
 Audrey Montel, advocada
 Mario Chimenea, biòleg
            Albert Batalla i Siscart, director de BOMOSA Fundació

RESSÒ MEDIÀTIC:

Diari d’Andorra

El Periòdic

Ara Andorra

Diari d’Andorra

Altaveu

Andorra Televisió