Notícies

L'associació GosSOS es reuneix amb els cònsols per tractar sobre la taxa per la tinença de gossos

13/11/2020

Davant la decisió d'aplicar la taxa, cosa que l'enitat animalista NO avala, s'ha demanat als Comuns que reverteixin el 100% de la recaptació en la millora dels serveis i equipaments per a gossos.

Diversos membres de la junta de GosSOS han mantingut, aquest divendres 13 de novembre, una reunió virtual amb els cònsols majors de Sant Julià i la Massana i els cònsols menors d'Andorra la Vella i Ordino per tractar la implantació de la taxa comunual als propietaris de gossos a partir del 2021. La trobada s'ha realitzat a petició de l'entitat animalista per conèixer de primera mà les motivacions de la creació de la taxa i expressar-los l'opinió de l'entitat. 

Durant la reunió, GosSOS ha manifestat la seva oposició a l'establiment de la taxa tot i entendre que les motivacions dels Comuns per aplicar-la no són recaptatòries, sinó per sufragrar part de les despeses que generen els serveis i equipaments destinats als gossos de cada parròquia. En aquest sentit, i donat que tal i com han informat els cònsols la decisió està presa, l'entitat animalista els ha demanat que TOTS els recursos recaptats amb aquesta taxa vagin directament destinats als gossos, ja sigui amb la millora de serveis o bé amb la creació de nous equipaments comunals per aquests animals de companyia. Els cònsols han confirmat que aquesta és la intenció, i s'han compromés amb GosSOS a fer que el 100% del que es recapti sigui destinat a millores per als animals. En aquesta línia, l'entitat ha posat d'exemple la creació de parcs canins per tal que els gossos disposin d'espais d'esbarjo que siguin segurs i els permeti relacionar-se entre ells. 

GosSOS també ha demanat als cònsols que, més enllà de les excepcions de pagament que ja estan contemplades per a gossos pigall, gossos de serveis bàsics, o el primer gos de totes les persones majors de 65 anys, es tingui en compte les famílies amb dificultats econòmiques. 

En la trobada també s'ha demanat als Comuns que treballin de forma conjunta campanyes de tinença responsable d'animals i que tinguin en compte les entitats animalistes com GosSOS per debatre i orientar les decisions sobre els animals de companyia que es prenguin en un futur.