Notícies

GosSOS rep més de 3.000€ dels guies canins de la Policia per la venda de calendaris solidaris

03/03/2023

Els recursos es destinaran a la cura dels animals de la gossera

Els guies canins de la Policia han lliurat aquest divendres al matí a la nostra associació 3.012 euros recaptats amb la venda dels calendaris solidaris en què apareixen els 12 gossos ppolicia que formen part d'aquest grup en les especialitats de recerca d'explosius, estupefaents, divises, rastre i defensa.


L'acte ha tingut lloc a la gossera, equipament gestionat per GosSOS, on es destinaran els beneficis d'aquesta acció solidària. En l'entrega, hi ha participat els dos guies canins que van impulsar el calendari, Roger Tomàs i Joan Antoni Berenguer; i Audrey Montel i Jesús Cardesín en nom de la nostra entitat. 


El calendari, que es va editar el setembre de l'any passat, tenia com a objectiu donar a conèixer la feian del grup caní i totes les especialitats amb què treballen, així com l'estreta relació que s'estableix entre el guia i el gos. "Has de crear un vincle molt especial perquè som un equip, el gos busca i el guia llegeix què està dient", ha explicat Tomàs. Al mateix temps, es volia donar un cop de mà a l'associació i sensibilitzar la ciutadania en la importància de protegir els animals i garantir el seu benestar. 


Berenguer ha explicat que els darrers mesos s'han venut prop de 500 calendari en diversos punts i esdeveniments del país. "Estem molt satisfets perquè hem aconseguit recaptar els diners per a l'entitat i que es coneguin els nostres gossos. Ha agradat molt", ha afegit. Per al seva part, Montel ha detallat que aquests 3.000 euros "es dedicaran, principalment, a despeses veterinàries". I es que "molts dels animals que estan acollits al refugi arriben amb patologies prèvies". El responsable de la gossera, Jesús Cardesín ha explicat que "actualment hi ha 32 gossos al refugi".


Finalment, tant els guies canins com GosSOS han volgut mostrar el seu agraïment a les persones i establiments que s'han implicat en la campanya.