Notícies

GosSOS promou la formació a Bombers d'Andorra en primers auxilis als animals de companyia

28/09/2023

Les sessions, impartides en col·laboració amb l'hospital Anicura Món Veterinari, han format tots els membres del cos

Aquest dijous s'ha realitzat la darrera sessió de formació als membres de Bombers d'Andorra sobre primers auxilis als animals de companyia en actuacions de rescat. L'activitat forma part del programa de formació continuada del cos i s'ha impulsat gràcies a la col·laboració entre Bombers d'Andorra i GosSOS. L'encarregat d'impartir les sessions formatives ha estat el veterinari Jordi Giné, ja que l'activitat ha comptat amb la col·laboració de l'Hospital veterinari Anicura Món Veterinari

La cloenda d'aquestes formacions ha comptat amb la presència de la presidenta de GosSOS, Audrey Montel, acompanyada per altres membres de la junta de l'entitat, així com del cap de Bombers d'Andorra, Jordi Farré i altres comandaments del cos. Tant Montel com Farré han destacat "l'encert d'encetar aquesta col·laboració entre les dues entitats", així com "la necessitat de formacions d'aquestes característiques per protegir millor els animals de companyia en cas d'una emergència". També han destacat i agraït que aquesta formació fos una suggerència d'un dels membres del cos de bombers, que és adoptant d'un gos de la gossera i, alhora, voluntari de GosSOS, conjuntament amb la seva parella. Les dues entitats s'han emplaçat a continuar la col·laboració en un futur. 

La formació

El programa de totes les sessions ha combinat les vessants teòrica i pràctica amb l'objectiu de dotar dels millors coneixements i eines als membres del cos per actuar d'una forma ràpida i efectiva en cas d'una emergència on hi hagi gossos o altres animals de companyia. Així s'ha plantejat l'avaluació de l'estat de salut d'un animal en una actuació; s'han mostrat els primers auxilis a realitzar en funció de casuístiques diverses com ofec, inhalació de gasos, pèrdua de coneixement, aturada cardíaca o traumatismes, entre d'altres; també s'han mostrat els materials necessaris per a la pràctica d'alguna d'aquestes maniobres. La formació ha estat impratida als més de 130 bombers que formen el cos al nostre país.