Notícies

GosSOS presenta #apadrinaGosSMS, una nova campanya d’apadrinament través de l'enviament d’SMS

27/07/2021

Enviant el nom del gos que es vol apadrinar al 607 i només per un euro a la setmana es col·laborarà en la seva manutenció.

Els primers protagonistes de la nova campanya d’apadrinaments que llancem avui són la Chiqui, la Chispa, la Paca i el Sheik Aquesta acció, anomenada #apadrinaGosSMS, té per objectiu facilitar l’apadrinament d’alguns dels gossos que estan en acollida o en llars vulnerables i que tothom qui vulgui pugui col·laborar en millorar el seu dia a dia.

El funcionament és molt fàcil i es pot dur a terme gràcies al suport d’AndorraTelecom dins del seu projecte SMS Social del que GosSOS en forma part. Així només cal que la persona que vulgui apadrinar a un dels gossos acollits, envii el nom del gos al 607. Automàticament rebrà un missatge on se li demanarà que confirmi que vol apadrinar omplint un breu formulari on haurà de donar el seu consentiment (aquest pas és necessari per complir amb la llei de protecció de dades vigent al Principat). Un cop fet aquest pas, el padrí o la padrina rebrà cada setmana un missatge recordant que envii l’SMS per continuar apadrinant el gos i ajudant a la seva manutenció. Cada missatge setmanal té un cost d’un euro que és íntegre per a GosSOS.

Molt senzill. Un exemple seria enviar la paraula PACA al 607 i a partir d’aquí, ja es col·labora inicialment amb 1 € i després amb un euro setmanal contestant al SMS de recordatori que es rebrà.

Cal tenir en compte que l’entitat animalista assumeix el cost de tenir cura d’un gos en situació d’acollida i també dona suport a animals que viuen en una llar vulnerable col·laborant principalment en les despeses d’alimentació i veterinàries, però també en joguines, i en altres articles que són molt necessaris com les corretges i els collars per sortir a passejar.

Des de l’entitat, s’explica que, amb aquesta acció es vol arribar a moltes més persones que, de manera fàcil i amb donatius petits però regulars, puguin col·laborar i apadrinar aquests gossos. I afegeixen que aquesta nova iniciativa ajudarà a cobrir part de les despeses que té la manutenció dels gossos acollits o que conviuen en llars vulnerables per a que el seu dia a dia sigui el millor possible. També animen a tots els seguidors de GosSOS a participar-hi enviant molts missatges.

Els quatre primers protagonistes d'#apadrinaGosSMS

La Chiqui és una Podenca d'uns 5 anys. Aquesta gosseta, tímida i desconfiada, ha viscut un parell d'anys fugint de la gent i alimentant-se del que el propietari d'un hort li deixava a terra. Finalment l'hem pogut rescatar i li cal reeducació per poder oferir-li una vida familiar normal. És molt tendre i mereix gaudir de la vida.

El Sheik és un Golden Retriever de 15 anys i mig. És un gran gos, per mida i per temperament, però l'artrosi li fa la guitza. Pateix dolor constant i depèn de la medicació per poder aixecar-se i sortir a fer les seves cosetes. El Sheik és un gos molt afectuós i encara té moltes ganes de viure.

La Paca és una Mestissa d'uns 10 anys. Aquesta gossa ha viscut sempre als carrers, menjant escombraries i rebent cops de pedra de la gent. A causa de la seva mala vida, la Paca ha desenvolupat una diabetis que l'ha deixat cega i precisa que se l'injecti insulina un parell de cops al dia. Això requereix controls veterinaris regulars. Malauradament, la seva ceguesa li condiciona la vida.

La Chispa és una Yorkshire de 12 anys. Aquesta velleta ha estat abandonada quan més necessita l'afecte d'una família. Té mala salut i constantment ha d'anar al veterinari: quan no és una cosa, és una altra. No té cap dent, així que la seva alimentació ha de ser especial: tova però nutritiva. També té un caràcter especial i no és massa sociable, i si té ocasió, intentarà mossegar-te.