Notícies

GosSOS assumeix la gestió de la gossera oficial

17/09/2020

Ho fa amb "il·lusió, rigor i amb una crida a la participació de tothom que tingui sensibilitat animalista"

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, ha visitat aquest dijous al matí les instal·lacions de la gossera i la gatera. En l’acte de traspàs de la gestió de les dues infraestructures en favor de les associacions d’animals GOS-SOS i LAIKA, guanyadores del concurs públic. L’acte ha comptat també amb la presència de Guillermo Cervera, president de GosSOS, i Joan Mas, president de LAIKA que han recollit les claus de la mà de la ministra.

Durant la visita a les instal·lacions, Calvó ha destacat que el canvi de concessió permet afavorir que les entitats protectores tinguin un rol més destacat en relació al foment de les adopcions i la tinença responsable d’animals de companyia. “Avui reconeixem la feina que han fet les associacions durant molts anys i també els mostrem la confiança que els tenim”, ha ressaltat la ministra. També ha apuntat que l’Executiu seguirà treballant de manera activa i conjunta amb les associacions per al bon funcionament i la promoció de l’adopció dels animals.

Un nou model més integral

Precisament, i tenint en compte el rol social que desenvolupa la gossera i la gatera, la ministra ha destacat que el nou model permet desenvolupar una gestió més integral on també es faci especial èmfasi en la difusió del dret a la protecció dels animals d’acord amb la normativa vigent i els principis i valors propis de les societats més avançades pels quals s’ha de regir el benestar animal.

En aquest sentit, la titular de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat també ha emfatitzat que els canvis permeten reorganitzar i fer més àgil i optimitzat el departament d’Agricultura amb la reubicació del personal que estava destinat a aquestes infraestructures.

Per la seva part, tant Cervera com Mas s’han mostrat molt agraïts per la confiança. Ambdós han posat en valor la feina feta fins al moment pel departament. Així han destacat el seu rol social i s’han mostrat compromisos i amb “molta il·lusió” per afrontar els reptes que els planteja la concessió de la gestió. Cervera ha fet una crida a la participació de tothom que tingui sensibilitat animalista i els ha animat a associar-se a GosSOS

Cal recordar que BOMOSA ha impulsat el naixement de l’associació GosSOS, que és una organització sense ànim de lucre, que té com a missió la cura dels gossos abandonats, maltractats o que tenen necessitats especials, per tal que puguin viure dignament, ja sigui amb suport veterinari i/o casa d’acollida, sent l’adopció responsable de gossos la seva principal raó de ser. A més de la defensa, el respecte i la protecció dels animals, aquesta entitat cerca també la protecció del medi ambient.