Notícies

"Convida'm a menjar", la nova campanya per ajudar en l'alimentació dels animals de la gossera

09/09/2021

Actualment, la gossera oficial d'Andorra te al seu càrrec la manutenció de 39 gossos amb una despesa anual de 10.000 euros en alimentació

GosSOS i la companyia de pinsos Arion, que ens proveeix el pinso de la gossera, iniciem la campanya "Convida'm a menjar", una col·laboració per aconseguir la implicació de la ciutadania en la manutenció dels animals sense llar.

La campanya consisteix en sumar un sac de pinso per als gossos de la gossera, per cada sac de pinso que els particulars adquireixin per als seus peluts a l'espai que s'ha habilitat al mateix recinte. Així doncs, "Convida'm a menjar" és una manera de contribuir en l'alimentació de qualitat dels animals de la gossera, que al cap de l'any suposa una quantitat de quilos i de diners molt important", han explicat aquest matí durant la presentació de la campanya, tant el president de GosSOS, Manel Garcia, com el representant d'Arion, Enrique Menea. 

Garica ha explicat que "les despeses generals de la gossera, que incoluen l'alimentació, les atencions veterinàries i del personal que te cura dels animals, els consums d'aigua i d'electricitat de l'equipament -entre d'altres- suposen una mitjana diària d'11 euros per gos". "Per això és tant important actuar, tant en la conscienciació ciutadana, com en la tinença responsable d'animals, tal com marca el nou reglament de tinença d'animals aprovat pel Govern d'Andorra, per disminuir i evitar els abandonaments", ha explicat Garcia. El president de GosSOS ha afegit que "mentre aquests abandonaments es produeixin i la gossera aculli animals, cal proporcionar-los el millor benestar possible i per això fem una crida a la ciutadania per ajudar en la manutenció dels gossos abandonats". 

Actualment, la gossera oficial d'Andorra es fa càrrec de la manutenció de 39 gossos: 19 residents i 20 en cases d'acollida, la qual cosa suposa una despesa anual de 10.000 euros en alimentació. 

Per la seva banda, el responsable de al gossera, Jesús Cardesín, ha explicat que "la mitjana d'alimentació d'un gos és d'uns 400 grams diaris per animal, la qual cosa suposa prop de 500 quilos i prop de 35 sacs de pinso al mes, tenint en compte que hi ha gossos que, per la seva mida, poden arribar a menjar gairebé un quilo de pinso diari". "Evidentment, cada gos per la seva raça i dimensió, te unes necessitats diferents que atenem dins les nostres possibilitats", ha conclòs Cardesín, qui també ha animat a tothom a participar en aquesta iniciativa solidària promoguda per GosSOS i Arion. 

La venda de pinso Arion es realitza al propi recinte de la gossera, a la Borda Vidal de Sant Julià de Lòria, on s'ha habilitat un espai d'exposició i adquisició del producte. El preu per als sacs de 15 quilos va de 48 a 56 euros, en funció de la varietat de pinso. El responsable d'Arion, Enrique Menea, ha destacat que "tant per Arion com per al seu distribuidor, Comercial Ramadera Mateu, és molt gratificant donar-nos a coneixer al país de la ma de GosSOS col·laoborant en aquesta campanya tan altruista per a tots els implicats i que estem convençuts que serà tot un èxit". Per altra banda, Menea ha explicat que "l'acord amb GoSOS inclou també que qualsevol persona que adopti un gos de la gossera, rebrà gratuïtament un sac de tres quilos de pinso Arion".

Us recordem que l'horari per a la compra de pinso a la gossera és de dilluns a diumenge de les 8h a les 16h i que podeu contactar-hi per telèfon al 841485.